Search Results

Drita midis oqeaneve

Mar 06, 2015 No Comments by

Jam bija që gjithnjë ke dëshiruar. Tani ti je nëna ime. Dhe askush s’do ta marrë vesh. Çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar? Është e vërtetë që ndonjëherë njerëzve mund t’u duken e njëjta gjë… Ne jete ka çaste kur dashuria dhe faji takohen, por eshte mbreselenese kur ajo ndodh ne marredhenie […]

Botimet e fundit, Libra për të Rinj, Roman, Slider Read more

VËLLEZËRIT KARAMAZOV

Nov 11, 2014 No Comments by

“Vëllezërit Karamazovë”, roman nga F.M.Dostojevski i madh, kryevepra e tij, vjen në dy vëllime, vepra e zgjedhur XI e XII, përkthyer nga origjinali rusisht, prej të mirënjohurit Jorgji Doksani. Te ky libër, me nuanca të theksuara dhe me shprehjen e plotë të njohjes së thellë psikologjike, të analizës së thellë psikanalitike, zgjohet vërtet një interes […]

Dostojevski, Klasikët, Letërsi e Huaj, Njoftime, Slider Read more

HIMN

Nov 11, 2014 No Comments by

Ai jetonte në kohët e errëta të së ardhmes. Në një botë pa dashuri, guxoi të dashuronte gruan që donte. Në një epokë që kishte humbur çdo gjurmë të shkencës dhe qytetërimit, ai pati kurajon të kërkonte dije. Por, nuk ishin këto krimet për të cilat do të përndiqej. Ai duhet të ndëshkohej sepse kishte […]

Botimet e fundit, Klasikët, Njoftime, Slider Read more

Mëkatet e nënës

Oct 31, 2014 No Comments by

Çdo grua bën zgjedhje. Dhe askush nuk ka bërë zgjedhje më të vështira se Olivia Grejsoni. Gruaja tepër e suksesshme afariste ka munguar gjatë shumicës së vegjëlisë së fëmijëve të saj, ndërkohë që ngrinte një perandori legjendare furnizimi pajisjesh shtëpiake. Në romanin e ri e pasur plot personazhe të Daniel Stillit, Olivia përballet me të […]

Botimet e fundit, Letërsi Historike, Roman Read more

Nëse do të qëndroj

Oct 30, 2014 No Comments by

Ka nga ata që besojnë në jetën pas vdekjes, dikush mund të ndjejë praninë e shpirtrave ose të engjëllit të tij mbrojtës, ka nga ata që besojnë te mrekullitë e përtej jetës…Mia, shtatëmbëdhjetë vjeçe, vazhdon të ndjejë jetën e saj, arrin të shohë dhe të prekë me mendje njerëzit dhe botën reale, e shtrirë në […]

Botimet e fundit, Libra Artistikë, Njoftime, Roman, Slider Read more

Pianisti

Oct 03, 2014 No Comments by

Kristaq Turtulli, shkrimtar, gazetar, piktor, romancier i njohur korçar me banim në Kanada. Fitues i disa çmimeve kombëtare në prozë. Është përkthyer në anglisht. Rrjedh nga një familje e shquar patriotike e cila gjithnjë i është gjendur pranë kombit. Anëtar i Unionit të Shkrimtarëve të Kanadasë. ISBN: 978-9928-03-186-0 Çmimi 700 lekë/ 15 $

Autorë shqiptarë, Libra për të Rinj, Novela Read more

Zhgënjimi i qytetit të madh

Jun 26, 2014 No Comments by

Pse iu futa kësaj rruge vallë? Duhet të kem qënë e marrë! Kishte plot gjëra të tjera që mund të kisha bërë: modele, stjuardesë avioni ose kamariere në anije. Koka më ziente nga një mori gjërash, që të gjitha mbi punë të shkëlqyera e të paguara më së miri. Vetëm një idiote do të kishte […]

Libra të rinj, Roman Read more

Faji në yjet tanë

Jun 26, 2014 No Comments by

Hezëlli është gjashtëmbëdhjetë vjeç, por mbi supe i rëndon një mrekulli e përnjimendtë: falë një mjekimi eksperimental, sëmundja që i diagnostikuan vite më parë po bën prapakthehu. Por mësoi gjithashtu që mrekullitë paguhen herët a vonë: ndërkohë që ajo lëngonte dhe dergjej shtretërve të pavijonëve, bota rendte me shpejtësi, duke e lënë mbrapa, të vetmuar […]

Letërsi e Huaj, Libra për të Rinj, Njoftime, Roman, Slider Read more

Vajzat e Uellslit

Jun 10, 2014 No Comments by

Roman që nuk të shlyhet nga kujtesa: vepra e Elizabeth Percer portretizon një vajzë inteligjente që ballafaqohet me caqet e veta, me frikën e humbjes së njerëzve të shtrenjtë dhe me tradhëtinë. Çdo faqe e kësaj vepre zbulon të vërteta të fuqishme që e prekin dhe hapisin lexuesin. Është e pamundur të qëndrosh indifernet ndah […]

Letërsi e Huaj, Libra për të Rinj, Roman, Slider Read more

Tipat psikologjikë

May 07, 2014 No Comments by

Isbn: 9928-03-188-4, Çmimi 1500 lekë, 15 euro Ky vëllim, një ndër dokumentet kyç tashmë pjesë e kulturës bashkëkohore, është rrjedhojë e studimeve njëzet vjeçare jungiane ne fushën e psikologjisë praktike. Në kërkim të specifikave karakteriologjike që e adresojnë marrëdhënien e individit me botën, Jungu-u i shtriu hulumtimet e tij në kohë dhe në hapësirë, duke […]

Autorë të huaj, Libra të rinj Read more