Romane historikë (4)

Showing all 4 results

Sort by:
 • img-book
  Faktori Ҫërçill by: Boris Johnson

  “Një arritje e përsosur… Johnson–i jo vetëm ka ngritur në qiell Ҫërçillin me këtë libër, por e ka rivalizuar me mjeshtërinë e tij.”
  Financial Times

  “Studimor por jo pedant, i shpejtë por jo pa peshë… një libër që shpaloset me shpejtësi.”
  Daily Express>

 • img-book
  Asegai by: Wilbur Smith

  Wilbur Smith njihet si mjeshtër i romanit historik. Para se të shpërthente Lufta e Parë Botërore, Leoni rekrutohet nga xhaxhai i tij, Penrod Ballantajni, komandant i forcave britanike në Afrikën Lindore, që të mbledhë informacione nga Fon Merbah. Leoni nuk e kishte menduar kurrë se mund të binte në dashuri me Evën, të dashurën enigmatike shumë të bukur të kontit. Vetëm kur Eva dhe Oto fon Merbahu kthehen në Afrikë, Leoni zbulon se çfarë fshihet pas komplotit.

 • img-book
  Maria Stjuart by: Stefan Cvajg

  Maria Stjuart u bë mbretëreshë kur kishte vetëm gjashtë ditë jetë, ditën kur i ati, Xhejms, ndërroi jetë. Ajo u bë mbretëreshë e Francës dhe si një vejushë e re edhe mbretëreshë e Skocisë, si dhe pretendente për fronin e Anglisë. Cvajg fluturoi nga Austria në Angli në vitin 1934 pasi nazistët dogjën librat e tij.

  Ai ishte një shkrimtar profilik dhe shumë i suksesshëm në vitet 1920-1930. Biografia e tij për Maria Stjuart përqendrohet te marrëdhëniet mes mbretëreshës së Skocisë dhe asaj të Anglisë, si dhe në ekzekutimin e Maria Stjuart.