Letërsi për fëmijë (96)

Showing 1–10 of 96 results

Sort by:
 • img-book
  Vizitori i çuditshëm by: Thanas Jorgji

  E gjithë seria që po ju paraqitim mund të merret edhe si një roman i vetëm me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS. Por meqë ky do të ishte një roman tepër i gjatë, me mëse dy mijë e shtatëqind faqe, për lehtësi leximi, autori vendosi ta ndajë në dymbëdhjetë romane, gjë e cila nuk e cenon përmbajtjen. Meqenëse ngjarjet vijnë njëra pas tjetrës dhe shpesh janë të renditura në kohë, e mira do të ishte që romanet të lexoheshin sipas rendit që ka caktuar autori. Pra, duke filluar me romanin me numër 1, të cilin e kini në dorë dhe duke vazhduar me numrin 2, 3 e deri tek romani me numër 12. Personazhet janë po ata që kini takuar edhe në romanet e tjerë të këtij autori. Ngjarjet marrin nismë herë nga sheshi i tyre i lojërave Lëmi i xha Palit, herë nga Ara e xha Nisit e herë nga kështjella, siç e quan personazhi kryesor kaliven e tij në fund të kopshtit. Ngjarjet ndjekin njëra-tjetrën. Nga kapitulli në kapitull dhe nga romani në roman heronjtë shkojnë në vende të ndryshëm dhe në kohë të ndryshme, ku i presin aventura dhe bëma nga më të çuditshmet e më të pabesueshmet, shpesh herë me rrezik jete në të cilat ata me zgjuarsi arrijnë t’ia dalin mbanë dhe të triumfojnë. Por le të mos ju humbim kohën dhe t’ju lëmë të lexoni romanin e parë të kësaj serie, duke ju uruar (dhe premtuar) shumë kënaqësi gjatë leximit.

 • img-book
  Dedektivët më të mëdhenj të Amerikës by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i dytë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS.
  Romanin e parë VIZITORI I ÇUDITSHËM shpresojmë ta kini lexuar. Nëse jo, ja ku po ju tregojmë shkurtimisht përmbajtjen e tij: Është verë e nxehtë. Kohë pushimesh shkollore. Lëmi i xha Palit në Lagjen Brazil është i mbushur plot me fëmijë. Disa luajnë, disa tregojnë përralla, disa ngjiten në mal, të tjerët zbresin në lumin Shadicë dhe hidhen kokëngulthi në ujin e ftohtë. Në njërën prej këtyre ditëve në shtëpinë e teto Varvarës, një plake që jeton e vetmuar, vjen një vizitor i largët i cili me pamjen dhe sjelljen e tij të çuditshme zgjon dyshime. Cili mund të ishte ai? Ndonjë keqbërës që ka ardhur në qytetin e tyre të largët e të vogël, për t’u fshehur? Apo edhe më keq, ndonjë vrasës? Këto dyshime ka Pipkoja, njëri prej djemve i cili vendos ta përgjojë
  bashkë me shokët dhe po të jetë e nevojshme, të lajmërojnë policët e rreptë Refik dhe Tefik. Por fatmirësisht Vizitori i Çuditshëm nuk është i tillë. Përkundrazi. Ai është njeri shumë i sëmurë i cili pat ardhur atje me këshillën e mjekëve për klimë malore. Mbi të gjitha ai është shkencëtar. Këtë u tregon shokëve të vet Nixhoja, i cili, si fqinj i teto Varvarës, shkon përditë tek ai për t’i shpënë ujë të freskët nga Burimi i Sellcës. Ky zbulim i papritur u zgjon kureshtjen djemve, sidomos Pipkos i cili si gjest pajtimi për dyshimet e kota që kishte ngritur në fillim kundër atij njeriu të sëmurë, nis të afrohet dhe të miqësohet me të. Ndërkaq çdo ditë e më tepër sëmundja e Vizitorit të Çuditshëm zë e rëndohet, deri sa një natë pëson një krizë të rëndë.
  Të nesërmen, ai i beson Pipkos të fshehtën e vet: i tregon për Kronosin, një aparat fare i vogël, gati sa një kuti shkrepësesh me të cilin brenda dy-tre çastesh mund të shkohet në të kaluarën apo
  në të ardhmen. Një ditë më vonë mësojnë se gjendja e Vizitorit të Çuditshëm ishte keqësuar aq shumë, saqë natën e kishte marrë autoambulanca dhe e pat shpënë urgjent në një prej spitaleve të kryeqytetit. Me një arsye të trilluar Pipkoja dhe Nixhoja shkojnë në shtëpinë e teto Varvarës, hyjnë në dhomën ku kishte banuar Vizitori i Çuditshëm dhe marrin fshehurazi Kronosin. Këtu fillojnë aventurat e djemve të Lëmit të xha Palit të cilat vazhdojnë edhe në romanet e tjerë dhe doemos, edhe në këtë libër.

 • img-book
  Ne që mundëm ushtrinë e Sulltanit by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i katërt i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS.

 • img-book
  Miq në shtëpinë e Nastradinit by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i pestë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS!

 • img-book
  Mos e harro kokën në dritare by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i gjashtë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS!

 • img-book
  Në pallatin e princit Onasio by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i shtatë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS!

 • img-book
  Bobi i bardhë dhe Bobi i zi by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i tetë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS!

 • img-book
  Të humbur në ishullin e pabanuar by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i nëntë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS!

 • img-book
  Mos u dorëzo kurrë by: Thanas Jorgji

  Ky është romani i dhjetë i vargut prej dymbëdhjetë romanesh me titullin e përbashkët UNË JAM KRONOSI, MBRETI I KOHËS!