Romane (4)

Showing all 4 results

Sort by:
  • img-book
    Fluturat by: Roland Spahiu

    Vera kishte mbërritur para ca javësh, duke sjellë me vete bukuri me bollëk. Me të ndryshuar stina ndryshonte gati gjithçka. Po ta përfytyrojmë stinën si një njeri, ishte si ai që mbante shumë gjëra me vete dhe në secilin stacion, që i kishte katër, nxirrte ato të përshtatshmet me shumicë. Po ta mendojmë si një erë, ishte si ajo që frynte shumë gjëra, por këtë e bënte katër herë në një vit. Por ajo që vërehej, qe se nga një bukuri kalonim në një tjetër, në secilin stacion, në çdonjërën stinë. Sikur nga një ditë në një ditë tjetër. Sikur nga një buzëqeshje në një tjetër. Sikur nga nëna te babai e nga motra te vëllai, sikur, nga prindi te mësuesja. Në malin përballë shtëpisë, në qytetin e Prizrenit, bora e argjendtë, tmerrësisht e bardhë, qe shkrirë para disa ditësh, kështu me kohë duke ia lënë vendin barit të gjelbër, një e gjelbër e plotë, që lëshonte aromë të këndshme gjithandej. Përballë këtij mali, që qe herë i bardhë e herë i gjelbër, jetonte familja Toska, në një shtëpi me dy kate që kishte dritare në formë rombi…