Poezi dhe poema (6)

Showing all 6 results

Sort by:
 • img-book
  Rated 5.00 out of 5
  Poezia e Bejtexhinjve by:
 • img-book
  Rated 3.00 out of 5
  Zhurma e qetësisë by: Aleksandër Çipa
 • img-book
  Poetë Shqiptarë by: Anton Papleka

  Nëpërmjet sprovave të veçanta, duke nënvizuar jehonë –oshtimën e provanisë deradiane për misionin e Shqipërisë në gjirin e kombeve evropiane, për zotërimin e një trashëgimie të madhe prej Zef Skiroit të së parës poemë ekumenike në rang botëror, duke përballur stilet dhe gjuhët poetike të Mjedës dhe Koliqit përballë Shkodrës së tyre të dashur, dhe duke bërë një përmbledhje mbi trashëgiminë e historisë së plazmimit të kulturës kombëtare shqiptare, autorët kanë dashur të ndërtojnë në tërësi aventurën e shpirtit artistik shqiptar në historinë e saj politike një shekullore, 1837-1937, për të dhënë kështu një kontribut të çmuar në shkrimin e historisë së letërsisë shqipe.