libra historikë (31)

Showing 1–10 of 31 results

Sort by:
 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 1 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 1

  Nga agimet e qytetërimit në fillimet e Greqisë së lashtë:

  Prehistoria – Egjipti – Assiria dhe Babilonia – Hititët dhe popujt e korridorit sirio – palestinez – Medët dhe Persët – Kultura egjeane – Grekët e epokës legjendare

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 2 by: Karl Grimberg

  Greqia dhe origjina e pushtetit romak:

  Greqia: Lufta kundër persëve – Shekulli i artë i Perikliut – Luftërat e Peloponezit – Maqedonia, Aleksandri i Madh dhe epoka helenistike.
  Italia: Etruskët – Roma në epokën legjendare – Pushtimi i Italisë – Roma kundër Kartagjenës – Fillimet e një Fuqie të Madhe

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 3 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 3
  Roma, pushtimet e mëdha, perandoria karolingiane:
  Roma: Republika dhe epoka revolucionare – Perandoria – Anarkia ushtarake – Triumfi i Kristianizmit – Antikiteti në Lindjen e Largët
  India dhe Kina: Pushtimet e mëdha

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 4 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 4
  Në zemër të Mesjetës:
  Hegjemonia shpirtërore e Kishës – Islami – Epoka karolingene – Bota aziatike nga shek. IV-X – Vikingët – Rilindja e perandorisë gjermane – Kryqëzatat- Rënia e Perandorisë Mesjetare – Shkatërrimi i pushtetit Pontifikal.

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 5 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 5
  Rënia e Mesjetës dhe fillimi i Kohës Moderne:
  Lufta njëqindvjeçare- Lufta e dy Trëndafilave- Lindja e shtetit spanjoll- Formimi i perandorisë otomane- Ekspansioni i Islamit në Afrikë- Pushtimet mongole në Lindjen e Largme- Evolucioni intelektual në fundin e Mesjetës- Rilindja në Itali.

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 6 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 6
  Rilindja dhe Reforma:
  Rilindja në Francë, në Vendet e Ulëta, në Gjermani, në Britaninë e Madhe- Zbulimet e mëdha gjeografike- Perandoria e Karlit V- Reformat dhe reformatorët- Mosha e artë e letërsisë jugevropiane, e pikturës spanjolle dhe flamande- Filipi II dhe koha e tij.

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 7 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 7:
  Koha e konflikteve të mëdha politiko-fetare:
  Luftërat fetare – Anglia dhe Skocia e shekullit XVI – Franca dhe Kardinalët e Mëdhenj – Lufta Tridhjetëvjeçare – Anglia në shekullin XVII – Mendimtarët e mëdhenj, Fizikantët dhe Matematikanët – Shekulli i Luigjit XIV.

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 8 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 8:
  Shekulli i Luigjit XVI:
  Lufta për trashëgiminë e Spanjës – Rusia e vjetër – Pjetri i Madh – Polonia – Hegjemonia angleze – Nga oqeani në oqean – Regjimi i vjetër në Francë – Shekulli i iluminizmit

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 9 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 9:
  Shekulli XVII, Revolucioni dhe Perandoria:
  Polonia – Turqit, austriakët dhe prusianët – Stuhi mbi perandorinë Britanike – Revolucioni Francez – Shqiponjat napoleoniane.

 • img-book
  Historia Botërore dhe Qytetërimi 10 by: Karl Grimberg

  Historia Botërore dhe Qytetërimi 10
  Fillimi i shekullit XIX:
  Karbon, çelik, pambuk dhe makina – Manifesti Komunist – Revolucionet e 1948-ës – Mbretërimi i Viktorias – Perandoria e dytë – Bismarku, 1870-a dhe Komuna e Parisit.