• img-book

    Zhyl Vern

Dy vjet pushime

by: Zhyl Vern
1.00 out of 5 based on 1 customer rating
1 customer review

Romanet e Zhyl Vernit lexohen me etje nga fëmijët e të gjithë moshave dhe sidomos “Dy vjet pushime” si një aventurë pa dashje mjaft interesante e një grupi fëmijësh të cilët nisen thjesht për një shëtitje dyjavore në det. Vetëkuptohet ç’ndodh. Fëmijët e trallisur nga e papritura e madhe, mësohen me atë që i gjeti dhe luftojnë me këmbëngulje kundër vështirësive të shumta dhe përpjekjet që bëjnë për t’u çliruar nga e keqja.
Libri është tërheqës, dialogu i këndshëm dhe përshkrimet janë zbavitëse.

Meet the Author
avatar-author
8 February 1828
Jules Verne (shqiptimi : Zhyl Vern) (8 shkurt 1828 - 24 mars 1905) ishte një shkrimtar i njohur francez. Ai është konsideruar "babai" i fantashkencës. Është autori i dytë më i përkthyer i të gjitha kohërave, menjëherë pas Agatha Christie, me 4162 përkthime. Shpikjet e përshkruara në shumë prej librave të tij më të famshëm tashmë janë bërë realitet dhe veprat e tij kanë frymëzuar breza të terë krijuesish e shpikesish. Biografia Zhyl Verni lindi në qytetin e Nantes, në Francën Perendimore. Ai ndoqi hapat e babait të tij dhe filloi studimet për drejtësi në Paris, por i ndërpreu ato për të filluar karrierën e tij si shkrimtar. Ai filloi të bashkëpunonte me botuesin Pierre-Jules Hetzel, i cili e ndihmoi Vernin të publikonte veprat e tij dhe i dha disa këshilla për fushën e letërsisë. Pas suksesit të librave të tij, Zhyl Verni fitoi popullaritet në gjithë botën. Ai u tërhoq nga jeta publike dhe bleu një shtëpi në Amien, një qytet i qetë bregdetar. Këtu ai filloi të rregullonte marrëdhëniet me disa nga anëtaret e familjes me të cilët s`kishte marrëdhënie të mira (përfshire dhe djalin e tij) si dhe u frymëzua për disa nga kryeveprat e tij. Zhyl Vern vdiq në Amien më 1905 dhe u varros në këtë qytet.
Books of Zhyl Vern
About This Book
Overview

Romanet e Zhyl Vernit lexohen me etje nga fëmijët e të gjithë moshave dhe sidomos “Dy vjet pushime” si një aventurë pa dashje mjaft interesante e një grupi fëmijësh të cilët nisen thjesht për një shëtitje dyjavore në det. Vetëkuptohet ç’ndodh. Fëmijët e trallisur nga e papritura e madhe, mësohen me atë që i gjeti dhe luftojnë me këmbëngulje kundër vështirësive të shumta dhe përpjekjet që bëjnë për t’u çliruar nga e keqja.
Libri është tërheqës, dialogu i këndshëm dhe përshkrimet janë zbavitëse.

  1. Rated 1 out of 5

    Cila eshte gjuha e perdorur nga Zh. Vern ne romanin “Dy vjet pushime”