• img-book

    John Green

Categories: ,

Faji në yjet tanë

by: John Green
5.00 out of 5 based on 1 customer rating
1 customer review

Dashuria është një sëmundje nga e cila nuk dëshiron të shërohesh
Hezëlli është gjashtëmbëdhjetë yjeç, por mbi supe i rëndon një mrekulli e përnjimendtë: falë një mjekimi eksperimental, sëmundja që i diagnostikuan vite më parë po bën prapakthehu. Por mësoi gjithashtu që mrekullitë paguhen herët a vonë: ndërkohë që ajo lëngonte dhe dergjej shtretërve të pavijonëve, bota rendte me shpejtësi, duke e lënë mbrapa, të vetmuar dhe jashtë qerthullit të interesave që ushqenin bashkëmoshatarët e saj, me një jetë të thërrmuar copërat e së cilës nuk ngjiten më.
Por një ditë fati e solli që të takojë Augustusin, shokun e fatkeqësisë, një tip joshës që e rrëmben dhe e bën për vete me etjen për të jetuar, pasionet, harenë, dhe i tregon se bota nuk ndalet në vend, dhe së bashku mund ta kapin sërish. Por si një mëkat fillestar, si një faj i shkruar në yjet e mbrapshta nën të cilët kanë lindur Hezëlli dhe Augustusi, koha që kanë në zotërim është një mrekulli, dhe si e tillë duhet paguar.
JA Ç’KANË THËNË PËR FAJI NË YJET TANË:

“Një gërshetim melankolie dhe ëmbëlsie, një roman filozofik dhe zbavitës njëherësh. Green nxjerr në skenë dashurinë e vërtetë… dhe është më romantike se një perëndim dielli në plazh.” -New York Times

“Një klasik i atypëratyshëm.” Time

“Faji i yjeve është dëshmi që fanatizmi i krijuar rreth figurës së John Green është plotësisht i merituar.” - Nattional Public Radio

“Një histori aq e bukur sa të ther në shpirt.” - School Library Journal

“John Green gërsheton plot mençuri thellësinë dhe jetën e përditshme. Faji në yjet tanë është një letër dashurie drejtuar gjinisë njerëzore.” - Washington Post

Meet the Author
avatar-author
John Green ka lindur në vitin 1977 në Indianapolis, ku u kthye të jetojë sërish pas viteve që kaloi midis Floridës, Alabamës dhe Ilinoisit. Romani i tij "Duke kërkuar Alaskën" është fitues i çmimit "Michael Printz". "Faji në yjet tanë" është një rast editorial i pashoq, që u ngjit në majat e renditjes ende pa parë dritën e botimit thjesht falë prenotimeve që vërshuan në blogun aq të vizituar të autorit.
Books of John Green
About This Book
Overview

Dashuria është një sëmundje nga e cila nuk dëshiron të shërohesh
Hezëlli është gjashtëmbëdhjetë yjeç, por mbi supe i rëndon një mrekulli e përnjimendtë: falë një mjekimi eksperimental, sëmundja që i diagnostikuan vite më parë po bën prapakthehu. Por mësoi gjithashtu që mrekullitë paguhen herët a vonë: ndërkohë që ajo lëngonte dhe dergjej shtretërve të pavijonëve, bota rendte me shpejtësi, duke e lënë mbrapa, të vetmuar dhe jashtë qerthullit të interesave që ushqenin bashkëmoshatarët e saj, me një jetë të thërrmuar copërat e së cilës nuk ngjiten më.
Por një ditë fati e solli që të takojë Augustusin, shokun e fatkeqësisë, një tip joshës që e rrëmben dhe e bën për vete me etjen për të jetuar, pasionet, harenë, dhe i tregon se bota nuk ndalet në vend, dhe së bashku mund ta kapin sërish. Por si një mëkat fillestar, si një faj i shkruar në yjet e mbrapshta nën të cilët kanë lindur Hezëlli dhe Augustusi, koha që kanë në zotërim është një mrekulli, dhe si e tillë duhet paguar.
JA Ç’KANË THËNË PËR FAJI NË YJET TANË:

“Një gërshetim melankolie dhe ëmbëlsie, një roman filozofik dhe zbavitës njëherësh. Green nxjerr në skenë dashurinë e vërtetë… dhe është më romantike se një perëndim dielli në plazh.” -New York Times

“Një klasik i atypëratyshëm.” Time

“Faji i yjeve është dëshmi që fanatizmi i krijuar rreth figurës së John Green është plotësisht i merituar.” - Nattional Public Radio

“Një histori aq e bukur sa të ther në shpirt.” - School Library Journal

“John Green gërsheton plot mençuri thellësinë dhe jetën e përditshme. Faji në yjet tanë është një letër dashurie drejtuar gjinisë njerëzore.” - Washington Post

  1. Rated 5 out of 5

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤