Winx: Vepro si ne me të tjerët

Aug 20, 2012 No Comments by

Faqe 216, çmimi 700 lekë,
ISBN 9928-03-092-4

 

“Vepro si ne… me të tjerët” përthekon karakterin më shoqëror të librit, duke ruajtur të njëjtat karakteristika si dhe dy librat e mëparshëm “Vepro si ne”. Veçse zgjedhja e këtushme është karakteristikë e të gjitha vajzave Winx, që jetojnë në hapësirë Alfea, ku mbizotëron dhe triumfon miqësia (madje e shoqëruar nëpërmjet testeve të tipit “A je e besueshme si mikeshë?”. E megjithatë në stilin e Winx-ave mbetet si vlerë bashkimi, ndjenja pozitive, sekreti e të qenit i lumtur me devizën “qeshni sa më shumë”. Kjo vlerë vjen në kundërshtim me historitë e Triks-eve, gjithnjë duke i besuar mënyrave më të mira të sjelljeve, këshillat që i japin mikeshat njëra-tjetrës, por edhe këndit të poezisë dhe këndit tjetër “qëllo në shenjë”. Padyshim që një nga preokupimet e mëdha të vajzave të Alfeas janë: miqësia me kafshët, magjia e pushimit, udhëtim në të ardhmen, gëzime të përditshme, madje edhe rubrika “pajtohemi”. Libri është i mbushur me kureshtje, mënyra sjelljeje elegante, me faqet lojë, teste (përshembull: sa e dhënë je pas celularit?) – për të kritikuar maninë e celularëve por edhe për të vënë në dukje hijeshinë e fjalëve dhe tingëllimin magjik të teknologjisë moderne. “Vepro si ne…me të tjerët” është një libër që nuk mund ta lëshoni nga dora juaj.

Libra për fëmijë: WINX
Comments are closed.